maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Kunnon teetä bisnesneuvotteluihin, kiitos!

Japanilainen teeseremonia juhlii tapoja ja aikaa. Tee valmistetaan tarkoin määritellyllä tavalla vuosien ajan hiotuin liikkein hitaassa seremoniassa. Tavoitteena on täydellinen esteettinen elämys.

Arkena ei ehkä kannata pyrkiä vastaavaan yksityiskohtien hallintaan, mutta joku tolkku pitäisi olla teen nauttimisessakin. Kahvilat tarjoavat teepusseja, jotka ovat olleet ilman suojakuorta viikkojen, kenties kuukausien ajan odottamassa ostajaa. Niistä ei irtoa muuta kuin tanniineja ja väriä.

Kahviloissa tee kuitenkin sentään vaihtuu useammin kuin firmojen neuvotteluhuonevalikoimissa, joista ehdottomasti olen poiminut huonoimmat tee-elämykseni.

Tässä neuvotteluhuoneteen pikakurssi:

1. Teepussit ovat ihan ok, jos ne on suojattu ilmatiiviisti.
2. Parasta on kuitenkin laadukas irtotee. Hauduta pannullinen.
3. Vihreän teen ei kuulu olla kovinkaan vihreää - annostelu pienemmäksi.
4. Esanssein höystetyt makuteet eivät välttämättä ole teenystävän suurinta herkkua.

Tosin jo teen tarjoaminen vaihtoehtona on sivistyksen merkki. Kiitos siitä.