torstaina, helmikuuta 23, 2006

"Kaikki viini olisi portviiniä, jos se vain voisi"

Olen krooninen kirjahamsteri. Tämän vuoden kirja-alesta ostin kahvi- ja portviiniaiheiset julkaisut. Portviinikirjaa (Karjalainen, Sinivirta, Sinivirta, Portviini. Keuruu 2003) olen ihaillut selaillessani sitä, mutta varsinaisia opintoja en ole aloittanut. Tarkistin kyllä suosikkiporttini arvion - se pärjäsi hyvin. Tekee mieli kokeilla muutkin Niepoortin tuotteet. Tähän asti olen tyytynyt siihen edullisimpaan (Ruby).

Kirja saa myös unelmoimaan matkasta portviinin maisemiin Douro-joen laaksoon. Portugali on vain jotenkin niin Euroopan laidalla, ettei sitä tule ajatelleeksi lomia suunnitellessaan. Olen käynyt Portugalissa kerran, eikä matka ollut erityisen imponoiva. Pahinta koko reissussa oli lento Lontoon kautta. Brittien lomakone oli pakattu täyteen öykkäreitä. No, se ei ollut Portugalin vika. On siis annettava Dourolle mahdollisuus kohentaa mielikuvaa tuulisesta, epäystävällisestä ja latteannäköisestä maasta.

Ehkä voisimme änkeä Niepoortin maisemiin, ehkä heillä on tilamyymälä? Hmmmm.

2 Comments:

Blogger Anna said...

Kannattaa ehdottomasti käydä. Douron laakso kuuluu Euroopan hienoimpiin seutuihin, ja Pohjois-Portugali ei ole ylituristinen. Pousadoissa voi olla vähän sinitukkainen fiilis, mutta maatilamajoitukset ovat fantastisia ja ylenpalttisen vieraanvaraisia (ja edullisia), eräässä paikassa mm. isäntä soitti illalla klassista pianomusiikkia kommentaarien kera ja seuraavana aamuna palvelustyttö kipaisi puutarhaan poimimaan meille tuoreita viikunoita aamiaispöytään.

12:21 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kuulostaa hyvältä. Kuinka löysit maatilamajoitukset? Puhuvatko mitään muuta kieltä kuin portugalia?

5:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home