tiistaina, helmikuuta 21, 2006

Kahvi harkinnassa

Olen käännynnäinen kulinaristi. Löysin ruoanlaiton varsin myöhään, ja italialainen punaviini tuli elämääni matkailun herättämän uteliaisuuden myötä. Minulla on kuitenkin yksi musta aukko kulinaarisella kartallani. En juo kahvia.

Kahvi tuoksuu hyvälle! Syön kahvinmakuisia makeisia ja leivonnaisia, mutta en juo sitä. Lääkärit ovat iloisia tästä, se ei kuulemma missään nimessä sopisi aineenvaihdunnalleni. Olen silti viime päivien aikana harkinnut aloittamista.

Mieheni juo kahvia koko ajan. Hän sai joululahjaksikin kauniin kuuden kupin espressokeittimen, jolla hän hurauttelee makoisia juomia itselleen ja vieraille. Varsinkin Italianmatkoilla on paineita vaihtaa puolta teeleiristä kahvittelijoihin.

Olen teefriikki siinä mielessä, että juon pääasiassa hyvälaatuista valkoista ja vihreää teetä, enkä hauduta niitä suomalaiskahviloiden tapaan liian kitkeriksi vaan nautin niistä laihoina miltei värittöminä juomina. Taiwanilainen "kevättee" on suosikkini. Se olisi tosin pitänyt juoda vuoden sisällä purkin avaamisesta, koska hento aromi kaikkoaa helposti lehdistä.

Kahvi voisi olla aika rysäys makuhermoille. Ehkä edelleen pitäydyn kahvinmakuisissa leivonnaisissa (jotka useimmiten ovat taivaallisia).