Maistuiko?
Sain jokin aika sitten käsiini vuonna 1949 painetun version Kotiruoka-keittokirjasta. Kyseistä kirjaahan on uudistettu säännöllisesti useita vuosikymmeniä. Ostin itse ensimmäisen Kotiruoka-kirjani 1990-luvulla. Näiden kahden painoksen välillä on muitakin eroja kuin painovuosi! Kyllä on Suomi muuttunut!
1949 koulujen ja kotien katsottiin tarvitsevan ohjeet muun muassa seuraavanlaisiin ruokiin:
munalaatikko
kielihyytelö
saagovanukas
pylsymakkara
Seuraavanlaisia ruokia saatetaan syödä nykyäänkin, mutta osaako niitä joku tehdä? Muut kuin martat (joita siis suuresti ihailen)?
lipeäkalalaatikko
kääresyltty vasikanlihasta
paistettu porsas
Nam?
1949 koulujen ja kotien katsottiin tarvitsevan ohjeet muun muassa seuraavanlaisiin ruokiin:
munalaatikko
kielihyytelö
saagovanukas
pylsymakkara
Seuraavanlaisia ruokia saatetaan syödä nykyäänkin, mutta osaako niitä joku tehdä? Muut kuin martat (joita siis suuresti ihailen)?
lipeäkalalaatikko
kääresyltty vasikanlihasta
paistettu porsas
Nam?
1 Comments:
Minulla on myös vanha keittokirja käytössä, se on äitini peruja. Siinä paistetaan ruokaa "hyvässä lämmössä" ja aineita lisätään "hieman" tai "hippusellinen". Aika vaikea noudattaa ohjeita.
Lähetä kommentti
<< Home