maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Maistuiko?

Sain jokin aika sitten käsiini vuonna 1949 painetun version Kotiruoka-keittokirjasta. Kyseistä kirjaahan on uudistettu säännöllisesti useita vuosikymmeniä. Ostin itse ensimmäisen Kotiruoka-kirjani 1990-luvulla. Näiden kahden painoksen välillä on muitakin eroja kuin painovuosi! Kyllä on Suomi muuttunut!

1949 koulujen ja kotien katsottiin tarvitsevan ohjeet muun muassa seuraavanlaisiin ruokiin:

munalaatikko
kielihyytelö
saagovanukas
pylsymakkara

Seuraavanlaisia ruokia saatetaan syödä nykyäänkin, mutta osaako niitä joku tehdä? Muut kuin martat (joita siis suuresti ihailen)?

lipeäkalalaatikko
kääresyltty vasikanlihasta
paistettu porsas


Nam?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Minulla on myös vanha keittokirja käytössä, se on äitini peruja. Siinä paistetaan ruokaa "hyvässä lämmössä" ja aineita lisätään "hieman" tai "hippusellinen". Aika vaikea noudattaa ohjeita.

10:21 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home