maanantaina, elokuuta 27, 2007

Maidolla laihaksi

Kävin pari viikkoa sitten ravitsemusterapeutilla. Sain lautasmalliluennon ja opastuksen erityisen vähärasvaiseen ruokavalioon. Paino ja kolesteroli tempaistaan nyt kerralla alas. Samalla rauhoittuu kiukutteleva vatsa.

Tuo lautasmalli ei viittaa Arabian uusimpiin kuvioihin. Kyse on siitä, että lautasella puolet pitää olla vihanneksia, yksi neljännes riisiä tai pastaa ja yksi neljännes lihaa tai muuta proteiinipitoista. Lisäksi syödään tietynlaista kuitupitoista leipää ja rasvatonta maitojuomaa, jossa siinäkin on ekstrakuitua lisätyn kalsiumin ohessa.

Tällä viikolla vihannesten osuus on lipsahtanut minimaaliseksi. Muutoin olemme pitäneet pintamme. Molemmilta humahti ensimmäisen viikon aikana painosta kilo ja vyötäröltä senttejä. Näin siitäkin huolimatta, että viikonloppuisin saamme syödä hieman karkkia ja juoda tavanomaiset viinimme. Nyt jos lisäisimme liikuntaa, olisimme aika äkkiä vaateostoksilla :-)

Koko homma juju tuntuu olevan leivän ja maidon liitto. Tulee tukuisa olo, kun niitä vetäisee iltapalaksi. Tässä dieetissä muutoinkin syödään jatkuvasti, eikä nälkä todellakaan yllätä. Kun kaikki on vähäkalorista, paino alkaa kuitenkin pudota. Kummallista...