perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

Kesäkirjoja














Onnistuin eilen käymään Café Aallossa ostamatta sinne mennessä yhtään kirjaa Akateemisesta. Hyvä saavutus. Saatoimmekin keskittyä tarjoiluihin, joista yllä kuva. Ennen ja jälkeen kyllä hipelöin kirjaa nimeltä Pilvibongarin opas, joka opastaa tunnistamaan taivaallisia höyrymuodostelmia ja kertoo samalla säätiloihin ja pilviin liittyviä tarinoita. Vaikutti kepeältä kesäluettavalta mutta jätin kuitenkin väliin.

Lukaisin kuitenkin tässä muun lomailun ohessa kevyen ruokaromaanin. Keltaisten sitruunoiden ravintola noudattelee tuttuja kerronnan kaavoja, joten arvasinkin jo alkusivuilla, kuka on kuka loppusivuilla. Salaperäisen ruokakriitikon Lolan ja päähenkilö Agnesin tulevan love interestin hahmot olivat helppoja pongata. No, ei se mitään. Tulihan samalla tutustuttua siihen, mitä nyky-Ruotsi lukee. Kajsa Ingemarsson on nimittäin erittäin suosittu kirjoittaja, ja tämä romaani myi kuin häkä Ruotsissa ilmestymisvuonnaan 2005.

Tarjoilijan ammatti ei koskaan ollut haaveenani, ei ylipäätään mikään ravintola-alaan liittyvä työ. Sen sijaan olisin mielelläni hyvässä kirjakaupassa töissä. Käytännössä tämä tarkoittaa Helsingin Akateemista. Jokin antikvariaatti voisi myös olla kiva. Akateemisen väellä on kuitenkin pääsy tietokantoihin, ja uusien julkaisujen äärellä on hyvin lukutrendeistä selvillä. Lisäksi Akateemisessa yksinkertaisesti käy enemmän ihmisiä.

4 Comments:

Blogger Tusla said...

Pyörittelin myös tuota sitruunakirjaa käsissäni käydessäni Akateemisessa viimeksi. Jäi vielä kaupan hyllyyn, kun ei ollut pokkaria tarjolla ja hintaa kuitenkin se 25 euroa. Onko kuitenkin sen väärtti? Noh, mukaan sattui sitten kuitenkin Lumoavien mausteiden kahvila, keittiöhömppäviihdettä sekin kyllä...

11:05 ip.  
Blogger rinsu said...

Ei kande ostaa. Jos haluat, voin myydä halvalla - tai vaikka lainata.

5:47 ip.  
Blogger Meri, Helsinki said...

Kirjakaupassa olisi kyllä houkuttelevaa työskennellä. Toisaalta isossa kuten Akateeminen, mutta toisaalta pienemmässä ja tunnelmallisemmassa. En vain tiedä, onko sellaisia pieniä ja tunnelmallisia, jotka tulevat taloudellisesti hyvin toimeen muualla kuin elokuvissa.

8:51 ap.  
Blogger rinsu said...

Ei Suomessa ainakaan. Mutta näinpä alkuviikosta Singaporessa ison ja komean kirjakaupan nimeltä Kinokuniya (ketju)! Kyllä lähti kirjoja mukaan.

6:35 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home