sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

Singapura 2

Singaporen Little India on pienen intialaisvähemmistön ylläpitämä etninen kaupunginosa, josta saa paitsi perinneasuja ja tulevaisuusennusteita myös ruokatarpeita, niin kuin arvata saattaa. Söimme siellä eteläintialaisen ateriakokonaisuuden, jonka kaikki neljä ruokalajia olivat megatulisia.

Intialaissukuinen emäntämme hieman harmitteli ruokien tasapaksua tulisuutta. Hänen mielestään chili peittosi raaka-aineiden makuja. Mutta oli varsin hupaisaa katsella seurueen miesjäseniä, jotka lakkaamatta pyyhkivät hikeä otsaltaan. Ja hyväähän se ruoka oli. Kuvasta näette, että lautasten virkaa toimittivat banaaninlehdet.

Singaporessa tosin hikeä tuli pyyhityksi muutoinkin. Lämpötila oli tasaiset 31 joka päivä. Makuuhuoneemme viilennettiin noin 26 asteeseen, jotta saimme levättyä tyrmäävältä säältä. Viilensimme itseämme myös uima-altaassa. Ystäviemme asunto sijaitsee ns palvelutalossa, jossa oli toisen kerroksen terassitasanteella hulppeankokoinen allas, barbecuepiste kolmine grilleineen ja pöytiä. Ohessa oli myös pieni kuntosali.

Grillijuhlatkin pidettiin, lihakkaissa merkeissä. Lihat - lammas ja kana - ostettiin valmiiksi marinoituina paikalliselta luottokauppiaalta, joten en voi raportoida marinadeista. Lisäksi oli kahdenlaista makkaraa, joista varsinkin lammasmakkara oli ihanaa. Oheen tehtiin suomalaishenkinen perunasalaatti, jota höysti lime. Oikein raikasta. Ranskalainen vieras toi pullon vuoden 1997 Bordeaux'ta, jonka nimeä en valitettavasti kirjoittanut ylös mutta joka kyllä laittoi harkitsemaan Ranskanmatkaa :-)