maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Singapura 3

Kiinalaiseen ravintolaperinteeseen kuuluvat myös pelkistetyt ravintolat, joissa mätetään tuttuja perusherkkuja vaatimattomilta lautasilta. Tällainen paikka löytyi kuulun Raffles-hotellin takaa. Alla kuva "kansanpaikassa" syödystä miedosta mutta maukkaasta kanaruoasta, jonka oheen tuli kirkasta kanalientä ja pinaatinvihreitä meille aiemmin tuntemattomia vihanneksia nimeltään baby kailan.

Hyvin tyypillinen juoma kaikilla aterioilla oli Tiger-olut. Olutta oli otettava, vaikken kotimaassa juo olutta lainkaan. Emme nimittäin halunneet juoda kraanavettä keittämättömänä, eikä kaikissa low end paikoissa ollut pullovettä. Isäntäväkemme kotona kraanavettä keitettiin ja jäähdytettiin vettä kannuissa, ja sitä kyllä joimme koko matkan ajan.

Itse Rafflesissä kävimme hörppäämässä Singapore Slingit ja rapistelemassa maapähkinäkuoria, jotka baarin tapaan kuului heittää lattialle. Ei mikään ihme, että paikassa oli paljon kyyhkyjä ja varpusia kyttämässä kuorien mukana putoavia pähkinöitä. Singapore Sling ei mielestäni ole kummoinen juoma verrattuna niihin mahtaviin hedelmämehuihin tehtyihin drinkkeihin, joita sai kaikkialla. Yhtä hyvä olivat myös mocktailsit, eli alkoholittomat drinkit. Tropiikin hedelmät pääsivät hyvin edukseen sekoituksissa.