perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Mustanpuhuva herkkujuoma

Olen pitkään kärsinyt hyvän punaviinin puutteesta. Minut on nimittäin pilattu maistattamalla loistavia punaviinejä. Siinä ei kuulkaa peruschianti enää jippii-huutoja herätä, vaikka hyvää onkin. Pitää olla aromeja ja luonnetta, siis sellainen maku, joka tuntuu seuraavanakin päivänä makuhermoissa mukavana muistona.

Noh. Tänään loman alkamisen kunniaksi kipaisin Stockalle ostamaan karitsan sisäfileitä ja sen jälkeen niiden seuraksi Vian Alkosta punkkua. Myyjä ehdotti meille aiemmin tuntematonta Lammershoekin viinitilan Roulette Rougea (2003). Avasimme sen juuri. Nyt aletaan olla ihanan makumaailman äärellä taas :-)

"Rulettia" sopii juoda ilman lammastakin, joskin sen verran on tanniineja (ja hintaa), ettei se ehkä ihan peruspunkuksi käy. He kyllä mainostavat takaetiketissä viinin sopivan myös lintu- ja pastaruoille.

Enemmän kuin tätä viiniä haluan mainostaa Vian Alkoa. En ole varma, huomaavatko ihmiset sen olemassaolon. Siellä on kuitenkin loistava palvelu ja ihana tunnelma. Ei ole mitään Alkon standardihyllyjä vaan keskieurooppalaisen viiniputiikin tuntu. Poiketkaa katsomaan.