torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Uusista ja vanhoista astioista

Koska nykyinen keittiömme on tiloiltaan niukka, peritty juhla-astiastomme on pakattuna parvivarastossa. Keittiön avohyllyille mahtuvat niukin naukin arkiastiat. Vaikka lasisten hyllyjen on määrä kestää vaikka mitä, ajoittain epäilen niiden romahtavan elintarvikkeiden ja astioiden painosta. Ei sillä, että tavaraa olisi liikaa vaan sillä, että lasi on hauraan näköistä materiaalia. Toistaiseksi esineistö ja kuivatavara ovat pysyneet paikoillaan.

Nyt kun meillä on mökki, varastoastiat täytyy tunnistaa (mitä on missäkin laatikossa pehmusteiden seassa) ja viedä niistä osa maalle. Päähäni iski kuitenkin kauhukuva talvisesta varkaasta, joka penkoo mökin ja vie äidin vanhan liemikulhon. En siis voi viedä parhaita vanhoja astioita maalle, vain joitain merkityksettömiä. Mutta sellaisiahan meillä ei ole.

Onko sinne mökkiin ostettava uudet astiat? Onko tällaisessa ylivarovaisuudessa ylipäätään mitään mieltä? Mieheni mielestä olen aivan haka keksimään kauhuskenaarioita. Omasta mielestäni osaan ennakoida erilaisia riskejä hyvin. Olisin hyvä riskienhallintapäällikkö. Kotitalouksissa ei ilmeisesti sellaisia tarvita, ainakaan meillä :-)

Joka tapauksessa mökille matkannee kulunut valkea Teema-sarja. Perintövadit jäävät kotiin. Lisäksi kotiin saa tällä verukkeella ostaa uuden arkiastiaston. Jipii.