keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Lomakeittoja ajatuksella

Mitä söimmekään juhannuksena? (Minun on jo aiemmin ollut määrä kehua Mitä söin tänään -blogin nimeä. Se antaa mukavasti vapauksia kirjoittajalle. Se sopisikin omaan käyttööni paremmin kuin hyvin, sillä enimmäkseen referoin menneitä ruokailuja.)

Mitä siis? Kanaa, lammasta, maissia, uusia perunoita, vihreitä salaatteja, ja Vian valmiskeittoja.

Nuo litran pakkauksissa olevat keitot ovat hyvä juttu mökkikeittiöön, sillä ne säilyvät (käsittääkseni) avaamattomina huoneenlämmössä. Niitä voisi kerätä kymmenen tölkkiä mukaansa ja kuitata kaikki lomalounaat vaivattomalla lämmitysoperaatiolla. Vain iltaisin täytyisi uhrata energiaa monimutkaisiin valmisteluihin. Tosin ei grillaaminenkaan niin hirveästi työtä vaadi.

Valmiskeittojen avulla lomalla jäisi päivät aikaa mieleen juolahtavien ajatusten seuraamiseen. Eräänlaista ajatusliftaamista siis: otetaan ajatus silloin, kun se kohdalle tulee. Ei aikatauluteta matkaa. Ajatusten pientareella voi hyvin odotella seuraavaa vauhdikasta kulkuvälinettä. Ja samalla lusikoida hissukseen maukasta keittoa.

3 Comments:

Blogger Ville said...

Kiitos kiitos! Blogin nimi on muuttanut muotoaan tässä vuosien saatossa. Alunperin ruokaa piti laittaa enemmänkin, nyt tämä on mennyt raflablogiksi. Ehkä sitten lomalla...

8:16 ip.  
Blogger rinsu said...

Mikä sen nimi aiemmin oli?

9:20 ip.  
Blogger Ville said...

Tarkoitin siis mielikuvallisesti muuttanut nimeään - sori huono ilmaisu... Onneksi ymmärsin valita riittävän joustavan nimen, paistaa se päivä risukasaankin.

9:48 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home