maanantaina, helmikuuta 19, 2007

Taannoisia lounaita: Carelia

Pari viikkoa sitten tuli tutustuttua ravintola Careliaan Helsingin Töölössä. Heidän lounaassaan on hyvä hinta-laatu-suhde. Kymmenellä eurolla saa alkukeiton, pääruoan ja kahvin tai teen. Alkukeitto oli makuisa ja punainen. Pääruokana oli savunmakuinen lämmin kalafile. Aromit olivat kohdallaan, ja kokoakin oli. Itse asiassa olin aika täynnä ja uninen lounaan jälkeen, sen verran tukuisaa ruokaa saimme.

Pääosassa tällä lounaalla oli kuitenkin seura: kokoelma entisiä työkavereita, joista kaksi on edelleen vanhassa paikassa. Kuulumisia riittikin vaihdettavaksi.

Huomionarvoista Careliassa on miljöö. Paikka on entinen apteekki. Tummaa puuta on sopivasti, mutta tunkkaisuus ei pääse yllättämään, kun ikkunoilla on tarpeeksi kokoa. Erityisen mielenkiintoinen on ravintolan salonkihuone - Proviisorin tupakkasalonki, jonka sohvilla voisi hyvin vierähtää toinenkin tovi. Portviini sopisi hyvin tunnelmaan.

Sääli ettei Careliaan matkasyistä voi piipahtaa lounaalle useammin. Toisaalta, ehkä näin on parempi :-)



2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Voi kun tästä kirjoituksesta tuli muistot mieleen... olimme täällä Careliassa nimittäin juuri ylioppilaaksi päästyämme illallisella ja se oli upea ilta. Ihan melkein nostalgian kyyneleet tulee silmiin...

8:47 ip.  
Blogger rinsu said...

On hauskaa, että ravintoloilla on historiansa - ettei kaikki ole upouutta.

8:54 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home