torstaina, helmikuuta 01, 2007

Tuoreita matkaruokamuistoja 1

Olen hieman matkustellut viime viikkoina. Siksi on ollut hiljaista tällä rintamalla. Olen tutustunut Heathrow'n, Schipholin, Kuala Lumpur International Airportin ja Kittilän lentokenttiin tutun Helsinki-Vantaan lisäksi. Juuri muutahan työmatkoilla ei näe, joten turha kenenkään kadehtia tätä elämäntapaa ;-) Kuala Lumpur tosin oli lomamatka, ja siellä kuulkaa tulikin syötyä aika lailla huikeita illallisia. Saimme makumatkan malesialaiseen, kiinalaiseen, vietnamilaiseen, japanilaiseen ja italialaiseen ruokaan. Aamiaiset olivat malesialaisia.

Aloitetaan Amsterdamista. Schipholin kenttä on kuin pieni kaupunki. Toimintoja, kauppoja ja ravintoloita riittää. Jopa taidemuseo on mukana: hollantilaisten mesteraiden töitä oli esillä hiljaisessa tilassa kuin museossa ikään. Ällistyttävintä oli, että kentällä on oma punaviini. Ilmeisesti menekki on kova, koska kannattaa teetättää oma viini. Vai onkohan kyseessä jokin massaviini, johon vain vaihdetaan etiketit?














En maistanut juomaa, koska törmäsin siihen aamukahdeksalta. Koneissa tosin näkee toisinaan ihmisiä, usein suomalaisia, jotka ottavat skumpan tai GT:n jo aamusta. Ehkä siten voi saada lohtua pettymykseen, jonka surkean pienet lentokoneannokset aiheuttavat. Itse olen harkinnut eväitä. Saakohan ruokaa viedä koneeseen? Juomaa ei.