perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Tuoreita matkaruokamuistoja 6: Harmaa jäätelö

Koska odottelen edelleen Kuala Lumpurissa pidettyjen hääillallisten toisen illan menua, en voi raportoida sitä vielä. Yritin saada ruokalistan näppeihini, mutta joku vielä innokkaampi vei sen mukanaan käväistyäni tanssimassa mieheni kanssa häähittejä. Kuvasin ruoat, ja niistä on kertomista kyllä aikanaan. Sen sijaan ensimmäinen ilta on vaikeampi raportoida, koska ruokalistaa ei ollut ja jouduimme arvailemaan koostumuksia.

Kerronkin nyt sen sijaan, mitä söimme kolmipäiväisten häiden jälkeen.

Ensimmäisenä omana iltanamme menimme japanilaiseen ravintolaan. Otimme set menun, josta kuva alla. Kaikkea oli. Toisin kuin Suomessa usein ajatellaan, japanilainen ruoka ei ole pelkkää raakaa kalaa ja kepeitä vihanneksia. Me söimme jauhelihaa ja perunoita tämän illallisen osana. Ne olivat hauskoina kääryleinä.

Kotimaisissa blogeissakin on ansiokkaasti esitelty japanilaisen keittiön lihapuolta. Shabushabu on kokeilemisen arvoinen. Sen sijaan aterian päättänyt vihreällä teellä maustettu jäätelö ei ollut. Tai siis kokeilla kannatti, mutta en saanut syötyä jäätelöä loppuun. Oli aika kipakkaa. Harmaa väri ei edistänyt elämystä. Sashimikalakaan ei ollut kovin ryhdikästä.

Japanilainen olut sen sijaan oli hyvää. Nyt ei ollut Asahi Dry'ta, jota mieluiten valitsen. Sen laihuus sopii hyvin kuumaan säähän. Maultaan tukuisia britti- tai belgeoluita ei voi juoda tropiikissa. Miksiköhän suomalainen olut on niin laihaa, vaikka Suomen talveen sopisi paremmin tumma olut kuin liru lager? Italian Nastro Azzurro sen sijaan sopii hyvin välimerelliseen ilmastoon.