maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Dimsummailua eli tuoreita matkaruokamuistoja 3

Muutaman tunnin aikaero Suomen ja Malesian välillä ei matkallamme juuri haitannut, koska monipäiväisissä hinduhäissä juhlittiin useana iltana pitkään. Olimme siis oikeastaan koko ajan Suomen ajan mukaan hereillä. Niinpä emme myöskään ehtineet aina hotellin buffetaamiaiselle. Ensimmäisenä aamuna söimmekin hotellin kiinalaisessa ravintolassa dim sum-aamiaisen. Samalla tuli nähtyä kypsennettyjä kananjalkoja. Siis ei koipia vaan niitä jalkoja. Kynsineen. Emme kokeilleet.















Suurin into maistella kaikkea mikä pysyy paikallaan (eli on kuollut ja mahdollisesti kypsennetty) on jo laantunut. Asiaan vaikuttaa aikoinaan Taiwan-Bangkok -välillä hankittu kovan luokan vatsabakteeri, joka taltutettiin Suomessa samalla antibiootilla kuin mitä USA:n armeija pakkasi mukaan sotilailleen Afganistaniin. Sillä kuulemma lähtee kaikki, myös salmonella. Kuume laski puoli tuntia ensimmäisen tabletin ottamisen jälkeen. Tehokasta.

No, tämä ei ollut kovin ruokahalua herättävää.

Varsinainen buffetaamiainen sisälsi sekä länsimaisia aineksia - paahtoleipiä ja croissantteja muun muassa - että paikallisia lämpimiä ruokia. Kun heti aamusta söi tuhdin ja tulisen kanasoosin riisillä, lounasta ei välttämättä tarvinnut ollenkaan. En tiedä, minkänimisiä ruoat olivat mutta joukossa oli se, joka ystäväpiirissämme tunnetaan nimellä ugly chicken. Sen nauttimisen jälkeen oli mukava siirtyä uima-altaalle lepäämään. Nukahdimme molemmat lepotuoleihin, todennäköisesti naapurit saivat nauttia kevyestä kuorsauksestakin…