torstaina, toukokuuta 03, 2007

Oivallinen flunssajuoma

Saat maukkaan kuuman juoman pilkkomalla noin sentin mittaisen palan kuorittua tuoretta inkivääriä mukiin, johon sitten kaadat kiehuvaa vettä ja puristat sitruunasta tipan mehua sekaan. Kelpaa miehellenikin, joka muutoin kieltäytyy sekä teestä että muista epäilyttävän laihoista juomista.

Hyvistä kuumista juomista onkin pulaa, sillä ihan koko ajan ei voi juoda teetä tai kahvia niiden kofeiinipitoisuuden vuoksi. Kamomillajuoma on toki hyvää myös, varsinkin Clipperin luomukamomilla. Tuotenimenä silläkin on tee (tarkemmin sanottuna herbal tea, siis yrttitee), vaikka samalla sen mainostetaan olevan kofeiinitonta. Teetähän on vain teepensaan lehdistä tehty kuuma tai kylmä juoma. Toisaalta pakkaus käyttää myös sanaa infusion, joka onkin paremmin paikkansa pitävä.

2 Comments:

Blogger Polkkapossu said...

Muuten olen juonut samaa, mutta heittänyt vielä kanelitangon mukaan. Ja sitruunaa vähän enemmän kuin tippa.

Sitten on tietysti vielä sipulimaito, jota äidilläni oli tapana pakkojuottaa minulle pikkupoikavuosinani. Jossain vaiheessa sinne lisättiin vielä valkosipulinkynsiä. Silloin alkoi huumori loppua. Nykyään voisin jopa pitää.

11:35 ip.  
Blogger rinsu said...

Sipulimaito! Minäkin muistan sen. Raaoista kananmunistakin oli puhe: isoisäni oli parantanut äitini pahan yskän juottamalla raakoja kananmunia. Jotain tuohonkin cocktailiin oli sekoitettu, olisiko ollut maitoa vai viinaa?

3:09 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home