keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Valkosuklaatorttu

Tässä pääsiäisen jälkiruoka. Ystävä lähetti ohjeen, enkä tiedä, mistä se alun perin on.

Valkosuklaatorttu

16 annosta

Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voi-kasvisöljyseosta (60%)

Täyte:
3 liivatetta
1/2 levy (à 200g) valkosuklaata (ohjeessa hasselpähkinävalkosuklaata)
1 tlk (2dl) vispikermaa
1 tlk (250g) maitorahkaa
4 rkl sokeria
2 tl vanillliinisokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1/2 dl aprikoositölkin lientä

pinnalle
2 tlk (à 420g) aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä

Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Rouhi suklaa. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen. Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, jopa yön yli. Irrota torttu ohuella lastalla ja siirrä tarjoiluvadille. Valuta aprikoosit ja asettele tortun päälle.