Viinilista toisella tapaa
Eilen mainitsemani Kauppalehden juttu (KL 4.8.2006) uudesta Olo-ravintolasta kertoo toisenkin iloisen asian: Olon viinilistasta tulee käyttäjäystävällinen. Tyypillisesti viinit ovat viinilistoissa värijaottelun jälkeen maittain. Olo järjestää viinitarjontansa kuitenkin kolmeen ryhmään, jotka ovat Klassiset, Uusi aalto ja Kellarin herkut.
Viinit listataan (ilmeisesti kolmen kategorian sisällä) myös rypälelajeittain, mikä auttaa oivallisesti sopivan viinin löytämistä. Esimerkiksi ranskalaisten viinien nimet eivät kerro mitään niihin käytetyistä rypälelajikkeista, mikä taas on varsin olennainen tieto ruokaviinin valinnassa. Kaikki kun eivät osaa Vanhan maailman viinialueiden rypälesääntöjä ulkoa. Toki tarjoilijalta voi aina kysyä suosituksia, mutta jos joskus ihan itse löytäisi täysosuman...
Viinit listataan (ilmeisesti kolmen kategorian sisällä) myös rypälelajeittain, mikä auttaa oivallisesti sopivan viinin löytämistä. Esimerkiksi ranskalaisten viinien nimet eivät kerro mitään niihin käytetyistä rypälelajikkeista, mikä taas on varsin olennainen tieto ruokaviinin valinnassa. Kaikki kun eivät osaa Vanhan maailman viinialueiden rypälesääntöjä ulkoa. Toki tarjoilijalta voi aina kysyä suosituksia, mutta jos joskus ihan itse löytäisi täysosuman...
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home