lauantaina, heinäkuuta 15, 2006

Kesä kutsui terassille

Eilen oli yksi kesäkauden tärkeistä juhlista. Loma alkoi! Tai siis mieheni loma alkoi, minulla ei ole lomaa kuin viikko elokuussa.

Lomaa avattiin illallisella Wanhassa myllyssä. Tämän Herttoniemen kartanon takana sijaitsevan ravintolan ehdoton valttikortti on sen terassi. Koska ravintola sijaitsee kartanomuseon puistossa, sinne ei juurikaan kantaudu liikenteen melua. Terassia ympäröi vehreä kasvillisuus, joten olo on kuin jonkun pihapuutarhassa.

Wanha mylly on tunnettu pihveistään. Eräs neljän hengen seurueemme jäsen kertoi käyneensä siellä jo 1970-luvulla. Perinteitä siis on. Nyt mainetta ylläpitävät myös laatuviinit - Myllyssä järjestetään muun muassa viini-iltoja.

Listalla on paljon lihaa, mutta kasvissyöjä voi turvautua selleripihveihin (n 15 e). Jälkiruoat ovat houkuttelevia, ja niihin yhdistetään jalohomeisista rypäleistä tehtyjä jälkiruokaviinejä. A la carten lisäksi tarjolla oli kolme kokonaista menuta. Itse söin Pehtorin menun, muut yhdistelivät ruokalajeja mielensä mukaan.

Kaikille annoksille on yhteistä reiluus. Pihvit tarjoillaan "lankuilta", ja mukana on paljon rapeaa salaattia ja perunoita. Hienostelua ei siis harrasteta annoksien koossa ja esillepanossa, kuten ei myöskään muissa yksityiskohdissa. Esimerkiksi voi tarjoillaan pienissä annosrasioissa, jotka on sujautettu pöytään tuotavaan leipäkoriin.

Pihvit olivat mureita mutteivat ylimaallisia. Kaikki muukin oli ihan hyvää. Jos annan kokemukselle numeerisen arvosanan skaalalla 1-10, 7 olisi aika kuvaava. Tällä skaalalla Chez Dominique saa 10, Nokka 9 ja taannoinen Chicon lounas 2.