sunnuntaina, heinäkuuta 23, 2006

Tampereen paras Hella

Ooh, mikä viikko takana. Tiistai oli kuitenkin ruokamielessä kaiken huippu. Illastin Hella&Huoneessa kahden erinomaisen ystävän kera. Ruoka oli hyvää ja viinit vielä parempia, kuten heillä aina.

En ymmärrä, miksei Hella&Huone saa parempaa näkyvyyttä ruokajournalistien palstoilla. Kerran joku lehti listasi heidät bistroksi! Minusta tuo on aika raakaa piruilua. Kyseessä on nimenomaan illallisravintola, joka peittoaa monta helsinkiläistä kilpailijaansa. Ehkä hintataso on ollut stadilaisille liian edullinen ;-) Neljä ruokalajia ja neljä viiniä nimittäin kustantavat alle 100 euroa per ruokailija. Toki H&H näyttää vaatimattomalta eräisiin kilpailijoihinsa verrattuna, mutta siinä on mielestäni samanlainen pointti kuin Chez Dominiquen sisustuksessa. Interiööri ei kilpaile makuelämysten kanssa.

H&H:ssa valitaan aina joku kolmesta liitutaululle kirjoitetusta menusta. (Tämäkin saattaa olla bistro-nimittelyn takana.) Menujen ruokalajeja saa myös yhdistellä oman maun mukaan. Kuhunkin ruokaan on tarjolla ajatuksella valittu viini. Kaikissa menuissa on juustolautanen pääruoan ja jälkiruoan välissä, ja se on viinien lisäksi H&H:n vahvuuksia.

Ehkä johtuu lomakaudesta, etteivät manselaiset olleet täyttäneet paikkaa piripintaan. Tiistai ei myöskään taida olla suosituimpia illallispäiviä... Muussa tapauksessa on todettava, ettei Tampereella taideta ymmärtää laadun päälle.

Annan H&H:lle 8. (Samalla on huomautettava, että annoin Wanhalle myllylle liikaa. Sille sopii paremmin 6 asteikolta 0-10.)

Ohessa valokuvia - kerrankin muistin niitä ottaa, mikä tosin on täysin skarppien seuralaisten ansiota.






3 Comments:

Blogger Ville said...

Viimeistään tämän perusteella on pakko mennä maistamaan Mansesterilaista keittotaitoa!

11:31 ap.  
Blogger rinsu said...

Mielenkiinnolla odotan raporttiasi :-)

5:06 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

jokos ville on käynyt?
minkälaisia huoneen juustot ovat?
en ole ikinä nähnyt järkeä ravintolajuustojen syömisessä.
kerran kokeilin sauternes+sinihome -comboa, mutta olisin mä sen kotonakin voinut tehdä.

tuo taulusysteemi on bistromaisuudessaan näyttävä, mutta ensikertalaiselle varmaan hiukan hämmentävä?

1:15 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home