sunnuntai, toukokuuta 21, 2006

Kesää odotellessa

Yleensä jälkiruokarahjat ovat kermalla pehmennettyjä ja makeita. Meidän rahka on erilainen.

Pasin marjarahka

    noin 200 g rahkaa
    puoli litraa mieleisiä marjoja
    maitoa sen verran, että rahka notkistuu
    kaksi teelusikallista vanilliinisokeria

Sekoita kaikki ainekset. Pari marjaa kannattaa murskata, jos haluaa rahkasta muunväristä kuin valkoista.

Viime päivinä olemme sekoittaneet rahkaan siivutettuja tuoreita mansikoita. Emme suostu ostamaan espanjalaisia, koska olemme huolissamme niin sikäläisen työvoiman oloista kuin viljelymenetelmistä. Belgialainen mansikka on ollut valintamme.

2 Comments:

Blogger piua said...

Eikös vanilliinisokeri ole vähän liian teollisen makuista? Mie laitan mielummin vaikka ruokosokeria tai fariinisokeria, kuin vanilliinia, tietenkin vain jos ei ole oikeaa vaniljasokeria saatavilla.
Muutoin kyl kuulostaa oikein hyvältä, maidolla notkistaminen onkin minulle uusi kikka, olen ennen vain jättänyt kerman kokonaan pois, jos olen halunnut rahkasta kevyempää.

3:19 ip.  
Blogger rinsu said...

No on se, jos liikaa laittaa. Hippunen antaa oikean säväyksen. Ruokosokeriakin on käytetty. Pääasia on pitää sokerin määrä vähäisenä.

11:16 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home