sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Tutto Calabria

Jumprahuiti - italialainen condimento per spaghetti pääsi yllättämään! Yleensähän italialaiset pöperöt eivät haasta aterioijaa mausteisuudellaan; jos joku pasta on arrabbiata, siinä on hieman tomaattia väkevämpää tulisuutta. Mutta nyt oli chiliä niin, että syöminen otti koville.

Kyseessä on pikantiksi mainostettu calabrialainen tökötti, jota myydään pienessä purkissa luultavasti Stockalla. Ystävä, jolta saimme tämän herkkulahjan, shoppailee ruokansa joko Stockalla tai Tarmon K-kaupassa.

Avasimme purkin pikaisen pastalounaan höysteeksi, ja noudatimme annosteluohjetta (yksi ruokalusikallinen per annos). Mutta tässä soosissapa oli tomaattien ja öljyn lisäksi chiliä ja chilin siemeniä. Achtung, baby!

Ilmeisesti Calabria tuntee sielunsukulaisuutta enemmän merentakaiseen Afrikkaan kuin Pohjois-Italiaan.