keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Lämmin ja ruokaisa salaatti

Rosmariini ja Pippurimylly pohtivat salaatinteon vaikeutta. Vihreä salaatti on toki helppo, mutta ne muut, ne ruokaisammat... Olen samaa mieltä heidän kanssaan. Tästä syystä meillä on usein vain vihreää salaattia - mielikuvitus ja energia eivät yksinkertaisesti riitä loihtimaan mitään yhtäkkisen upeaa varsinkaan arkisin.

Päätimme korjata tilanteen ja ostimme keittokirjan nimeltä Kunnon salaatti! (Schildts 2005). Ruotsalaisen Karolina Sparringin ohjeet ovat ilmeisen hyviä monenkin mielestä, sillä hän pitää Tukholmassa menestyvää salaattiravintolaa.

Kokeilimme viime perjantaina yhtä ohjetta ja hyvää oli. Laitan sen jakoon tähän:

Maalaisperunasalaatti grillattujen vihannesten, kapriksen ja rucolan kera

    15 keskikokoista perunaa
    1 kesäkurpitsa
    1 punainen paprika
    2 punasipulia
    valkosipulia
    rosmariinia
    oliiviöljyä, suolahiutaleita

    1 nippu rucolaa kahtia leikattuna
    2 rkl kaprista
    minttuista yrttiöljyä
    (parmesaania tai fetaa)

Keitä perunat pehmeiksi suolatussa vedessä. Grillaa rosmariinilla, oliiviöljyllä ja makusuolalla maustettuja vihanneksia 225-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat saaneet hyvän värin. Sekoita kaikki ainekset yhteen perunoiden ollessa vielä lämpimiä. Ripottele halutessasi päälle parmesaania tai fetaa.

1 Comments:

Blogger Rosmariini said...

Salaattikeittokirja! Miksi en tuota itse hoksannut. :)

9:25 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home