torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Exceptional!

Kylläpä kesti kauan toipua sunnuntaisesta dinchistä. Kun aasialainen vieraanvaraisuus yhdistyy suomalaiseen juomakulttuuriin, seuraukset ovat toisinaan - sanoisinko - tuntuvat.

Dinch alkoi ennen neljää. Nousimme pöydästä suoraan taksiin kutakuinkin kahdeltatoista. Siinä välissä oltiin lautasen ja lasin äärellä koko aika. Kävi suorastaan työpäivästä, ainakin selkälihasten kannalta. Kaiken huipuksi seurana oli entisiä työkavereita.

Alkupaloja tuli kahta laatua: hummusta pitaleivällä ja thaikanaa kaaliin käärittynä. Pääruokana oli ranskalaisen reseptin mukaan tehdyt erittäin kermaiset uuniperunat ja sitruunalammasta. Sitten tuli neljää juustoa. Homma kruunattiin kotitekoisilla suklaakonvehdeilla (chocolate mendiants), jälleen ranskalainen resepti Joanne Harrisin ja Fran Warden 2002 kirjoittamasta keittokirjasta.

Tämähän ei kuulosta erityisen runsaalta, mutta me todella söimme kaiken. Lammastakin oli pitkälti yli kaksi kiloa ja syöjiä kuusi. Kyllä siinä saa ruoansulatus töitä.

Dinchin ehkä omalaatuisin piirre liittyy taustamusiikkiin, jona kuultiin muun muassa Marc Bolania ja Pekka Strengiä.

Lopuksi osallistujien kommentteja:

  • Exceptional!

  • Lamb was juicy!

  • Magnificent!

  • Fusion of Asia and Europe!