sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Slow Food

Törmäsin Slow food -järjestöön jo vuosi sitten. Poimin heidän esitteensä Milanossa todennäköisesti jostain herkkukaupasta. En ole liittynyt järjestöön, kunhan sympatiseeraan. Varsinkin viikonloppuisin voi noudattaa hitaan kokkaamisen oppeja. Arkipäivät menevät sähäkämmin.

Mietimme, mitkä ovat hitaimpia ruokia, joita olemme valmistaneet. Graavilohi tarvitsee pari päivää valmistuakseen. Joulukinkku on uunissa tunteja. Jännästi nämä hitaasti valmistettavat ruoat liittyvät jouluun. Muut kirkkopyhät ja juhlat menevät nopein valmisteluin. Juhannuksena grillataan, pääsiäisenä popsitaan lammasta. Itse en syö mämmiä, joten sitä ei meillä ole valmistettukaan.

Toki joitakin illallisia on valmisteltu jo edellisenä päivänä, mutta se on johtunut työjärjestyksestä, ei ruokalajin vaatimuksista. Kun itse valmistaa kaiken, on aloitettava ajoissa.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hitaita ruokia ovat mielestäni silakkalaatikko, lammaskaali,hernekeitto, kaalilaatikko, kaalikääryleet. Ainakin nämä maistuvat seuraavana paivänä lämmitettyinä paremmalta kuin valmistuspäivänään. Kaalikääryleissä ero oli varsinkin selvä ja suuri! Ne olivat ihan oikeasti seuraavana päivänä paljon parempia. Oletteko huomanneet vastaavia ilmiöitä?

8:08 ip.  
Blogger rinsu said...

Kyllä. Monet kasviskeitot ovat varsin makoisia seuraavana päivänä. Samoin mausteiset lihapadat.

6:39 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home