lauantaina, lokakuuta 28, 2006

Ruokaekstaasissa taas

Perjantaisin on dilemma: viikonlopun alkua pitäisi juhlistaa, mutta mihinkään suurisuuntaiseen kokkailuun ei ole aikaa eikä energiaa. Niinpä tavanomainen ratkaisu on naudanfile ja vihreä salaatti. Mutta kuka jaksaa syödä samaa ruokaa joka perjantai?

Helppo ratkaisu illallisongelmaan on mennä harhailemaan Stockalle. Itäkeskuksen Stockmannin ruokaosasto on ihana. Aluksi emme tulleet sitä käyttäneeksi, koska lähellä kotiakin on hyviä ruokakauppoja. Itis on kuitenkin ylitse niiden. Valikoima on hyvä niin kala- kuin lihatiskissä. Valmisruokapuoleltakin kannattaisi useammin hankkia jokin ruokaisa salaatti.

Eilen mukaan tarttui yrttimarinoituja karitsan sisäfileitä ja delipuolelta valmissalaatti, jossa oli ricotta-pinaattitäytteisiä pastatyynyjä, parsaa, punasipulia, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Lihan ja pastasalaatin yhdistelmä tuntui aluksi hieman oudolta mutta osoittautui erittäin toimivaksi. Ruokaekstaasi oli valmis.

Tiedättehän sen tunteen, kun makuelämys on tasapainoinen ja suuta hivelevä? Kun voi aivan selvästi tuntea, kuinka endorfiinit hyrskähtävät aivoissa? Aah. Kun vielä viiniksi tuli laadukas Yalumban Barossa Bush Vine Grenache 2004, niin avot.

(Tuota viiniä on kyllä saatava lisää. Nyt se löytyi vahingossa, kun Alkon tilausvalikoiman tuotetta oli tuotu muutama pullo hyllyynkin. Tokihan sitä piti kokeilla. Ja noin rikasta tuoksua en aikoihin ole lasiini saanutkaan.)

Ja nyt on kuvia.